Elden Ring'in Xbox Game Pass üzerinde yüklenememesiyle ilgili sorunlar birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Bunları kontrol ederek çözüm bulmaya yaklaşabilirsiniz. İşte bu konuda adım adım izleyebileceğiniz yöntemler:
1. Elden Ring'in Xbox Game Pass'te Bulunup Bulunmadığını Kontrol Edin
- Elden Ring şu an Xbox Game Pass kütüphanesinde bulunmuyor olabilir. Elden Ring, genelde doğrudan satın alma yöntemiyle erişilebilir. Eğer Xbox Game Pass'e gelmediğinden emin olmak istiyorsanız, Xbox Game Pass kütüphanesini kontrol edin.
- Elden Ring'in Xbox Game Pass'e dahil olup olmadığını doğrulamak için resmi duyuruları ve Xbox Game Pass kütüphanesini de kontrol edebilirsiniz.
2. Xbox Hesabınızın Geçerli Olduğunu ve Aboneliği Kontrol Edin
- Xbox Game Pass aboneliğinizin etkin olup olmadığını kontrol edin.
- Doğru hesapla oturum açtığınızdan emin olun.
- Game Pass aboneliğiniz sona ermişse yenilemeniz gerekebilir.
3. Depolama Alanını Kontrol Edin
- Konsolun veya bilgisayarın depolama alanında yeterli boş alan olduğundan emin olun. Elden Ring gibi oyunlar büyük bir dosya boyutuna sahiptir, bu yüzden yükleme için yeterli boş alan gerekir.
4. İnternet Bağlantısını Test Edin
- İnternet bağlantınızın düzgün çalıştığından emin olun.
- Yavaş ya da instikrarsız bir bağlantı, oyunun yükleme sürecini kesintiye uğratabilir. Konsolunuzdan veya PC’nizden internet bağlantısını test edin.
5. Xbox Uygulamasını veya Konsolu Yeniden Başlatın
- Xbox uygulamasını veya konsolunuzu yeniden başlatmayı deneyin. Geçici sistem hataları bu tür sorunlara neden olabilir.
- Bilgisayar kullanıyorsanız, Xbox PC uygulamasını güncellediğinizden emin olun.
6. Microsoft Store veya Xbox Uygulamasını Güncelleyin
- Elden Ring'e erişmeye çalıştığınız platformun (ör., Microsoft Store veya Xbox PC Uygulaması) güncel olup olmadığını kontrol edin.
- Henüz en son sürüme güncellenmediyse, sorunlar yaşanabilir.
7. Bölgesel Uyumsuzlukları Kontrol Edin
- Elden Ring’in bulunduğunuz bölgede kullanıma açık olup olmadığını kontrol edin.
- Bazı oyunlar belirli bölgelere özel olarak açılabilir veya erişim sınırlı olabilir.
8. Destek Ekibiyle İletişime Geçin
Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmediyse:- Xbox Destek Ekibi veya Microsoft Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçerek yardım alabilirsiniz.
- İletişime geçmeden önce sorununuzu açıklayan tüm detayları (hata mesajları, denediğiniz çözümler vb.) not alın.