Yeni nesil Webmaster Forumuna hoş geldin

Sen de aramıza katıl!

Üye ol

Epic Games’ten Fortnite indirilemiyor, neden?

El Rocky

ekip
Epic Games üzerinden Fortnite indirilemiyorsa, bu durum çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları sırayla inceleyip deneyebilirsiniz:

1. İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin

Fortnite'in indirme işlemi için stabil ve hızlı bir internet bağlantısı gereklidir.

• Hızınızı kontrol edin: Düşük hız veya kesintili bağlantılar indirme işlemine engel olabilir. Speedtest gibi bir hız testi aracıyla bağlantınızı kontrol edin.
  • Modemi Yeniden Başlatın: Eğer internet bağlantınızda sorun varsa, modeminizi yeniden başlatmayı deneyin.
  • Ağ Bağlantısını Değiştirin: Farklı bir Wi-Fi ağı veya mobil veri kullanarak indirmeyi tekrar deneyin.

2. Depolama Alanınızı Kontrol Edin

Fortnite, oldukça büyük bir dosya boyutuna sahiptir (genelde 30-50 GB arasında). Yetersiz depolama alanı indirememeye sebep olabilir.

• Depolama Alanını Kontrol Edin:
    • Windows: Ayarlar > Sistem > Depolama yolunu izleyerek mevcut boş alanı kontrol edebilirsiniz.
    • Yeterli alan yoksa gereksiz dosyaları, eski oyunları veya kullanılmayan uygulamaları silebilirsiniz.

3. Epic Games Launcher’ın Güncel Olup Olmadığını Kontrol Edin

Epic Games Launcher’ın eski bir sürümünü kullanıyorsanız, indirme işlemi başarısız olabilir.

• Güncellemeyi Kontrol Edin:
    1. Epic Games Launcher’ı açın.
    2. Sağ üst köşedeki profil simgesine tıklayın ve "Ayarlar" seçeneğini açın.
    3. Güncellemeleriniz başlatıcı tarafından otomatik yapılmamışsa uygulamanın en son sürümünü indirip yükleyin.

4. Epic Games Launcher’daki Ön Belleği (Cache) Temizleyin

Önbellekteki bozuk dosyalar Fortnite'in indirilememesine neden olabilir.

• Aşağıdaki adımları izleyerek önbelleği temizleyebilirsiniz:
    1. Epic Games Launcher’ı tamamen kapatın.
    2. “Görev Yöneticisi”ni (Ctrl + Shift + Esc) açarak çalışmaya devam eden Epic Games Launcher işlemlerini sonlandırın.
    3. Ardından şuradaki dosyaları silin:
      • Windows: C:\Users\KullanıcıAdınız\AppData\Local\EpicGamesLauncher\Saved yoluna gidin.
      • "webcache" isimli klasörü seçip silin.
    4. Epic Games Launcher’ı yeniden başlatıp Fortnite’i indirmeyi tekrar deneyin.

5. Güvenlik Duvarı ve Antivirüsü Geçici Olarak Devre Dışı Bırakın

Bazen güvenlik yazılımları Epic Games Launcher’ın Fortnite’i indirmesini engelleyebilir.

• Adım 1: Antivirüs yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakın.
  • Adım 2:Windows Güvenlik Duvarına izin verin:
    1. Windows Güvenlik Ayarları'na gidin.
    2. Güvenlik Duvarı ve Ağ Koruması > Uygulamaya veya özelliğe izin ver seçeneğine tıklayın.
    3. Epic Games Launcher ve Fortnite’e izin verdiğinizden emin olun.

6. Fortnite’i Doğrudan Epic Games Launcher’dan İndirmeyi Deneyin

Bazen Epic Games Launcher içindeki indirme süreçlerinde sorun oluşabilir.

• Adım 1: Epic Games Launcher’ı açın.
  • Adım 2: Sol menüden "Kütüphane"ye gidin.
  • Adım 3:Fortnite'in yanında yer alan “Yükle” butonuna tıklayın ve indirme işlemini başlatın.
    • Eğer bu işlem sırasında hata meydana gelirse, tekrar deneyebilirsiniz.

7. Başlatıcıyı Yönetici Olarak Çalıştırın

Yönetici izinleri olmadan bazı dosyalar indirilemeyebilir.

• Adım 1: Epic Games Launcher simgesine sağ tıklayın.
  • Adım 2: “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğine tıklayın.
  • Fortnite’i tekrar indirmeyi deneyin.

8. Epic Games Sunucularını Kontrol Edin

Bazı durumlarda sorun sizden değil, Epic Games'in sunucularından kaynaklanabilir. Bu durum özellikle yoğun talep (oyun içi büyük güncellemeler gibi) olduğu zamanlarda yaşanabilir.

• Epic Games’in sunucu durumunu kontrol etmek için Epic Games Server Status web sitesini ziyaret edin.
  • Eğer Epic Games sunucularında bir hata ya da kesinti varsa, sorunun onların tarafından çözülmesini beklemelisiniz.

9. DNS Ayarlarını Değiştirin

Bazen DNS sağlayıcınız bağlantıyı yavaşlatabilir veya indireceğiniz sunucuya düzgün erişim sağlayamaz.

• Google DNS (Ücretsiz) kullanarak ayarlarınızı değiştirin:
    1. Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezini açın.
    2. Sol tarafta bulunan “Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir” seçeneğine tıklayın.
    3. Kullanmakta olduğunuz bağlantıya sağ tıklayıp Özelliklere gidin.
    4. “Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)”e çift tıklayın.
    5. Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullanseçeneğini işaretleyin:
      • Tercih edilen DNS sunucusu: 8.8.8.8
      • Alternatif DNS sunucusu: 8.8.4.4
    6. Ayarları kaydedip indirmeyi tekrar deneyin.

10. Fortnite Dosyalarını Zaten İndirilmişse Doğrulayın

Eğer bir indirme işlemi durmuşsa, dosyalar eksik kalabilir ve bu da indirmenin devam etmesini engelleyebilir.

• Adım 1: Epic Games Launcher’ı açın.
  • Adım 2: "Kütüphane"ye gidin.
  • Adım 3: Fortnite'in yanında bulunan üç noktaya (...) tıklayarak Doğrula seçeneğini seçin.
  • Başlatıcı, dosyaları kontrol edecek ve eksik ya da hatalı olanları otomatik olarak düzeltecektir.

11. Fortnite’i Farklı Bir Disk veya Klasöre İndirmeyi Deneyin

Eğer indirme sürekli bir diskte başarısız oluyorsa, bu diskle ilgili bir sorun olabilir.

• Epic Games Launcher'ın Fortnite’i farklı bir klasöre veya diske indirip indiremeyeceğini kontrol edin.

12. Epic Games'e Ulaşın

Eğer yukarıdaki adımların hiçbiri işe yaramıyorsa, Epic Games destek ekibiyle doğrudan iletişime geçebilirsiniz:

• Epic Games Destek
  • Sorununuz hakkında net bilgiler verin (örneğin: hata kodları, cihaz özellikleri, bağlantı hızı vb.).

Bu adımların birçoğu Fortnite'in indirilememesi sorununu çözmekte oldukça etkilidir. Umarım sorununuz hızlı bir şekilde çözülür ve oyuna geri dönebilirsiniz. İyi oyunlar! 😊🎮

Anasayfa Üye ol Giriş yap