Yeni nesil Webmaster Forumuna hoş geldin

Sen de aramıza katıl!

Üye ol

Fortnite “internet bağlantısı yok” hatası nasıl giderilir?

El Rocky

ekip
"Fortnite 'internet bağlantısı yok' hatası" birçok oyuncunun karşılaştığı yaygın bir sorundur ve genellikle oyuncunun oyun sunucularına erişmesini engeller. Bu tür bir hata, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir, ancak çeşitli yöntemlerle çözülebilir. Aşağıda, bu hatayı gidermek için izleyebileceğiniz adımları detaylandırıyorum.

1. İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin​

İlk adım olarak, internet bağlantınızın sorunsuz çalıştığından emin olun:

• Modem ve Yönlendiriciyi Yeniden Başlatın: Modemi ve yönlendiriciyi kapatıp birkaç dakika bekleyin, ardından yeniden açın. Bu işlem, ağ bağlantınızı tazeleyebilir ve sorunları giderebilir.
  • Kablolu Bağlantı Kullanmayı Deneyin: Wi-Fi bağlantınız istikrarsızsa, bilgisayarınızı veya konsolunuzu doğrudan modeme bir Ethernet kablosu ile bağlayarak daha sağlam bir bağlantı elde edebilirsiniz.
  • Bağlantınızı Test Edin: İnternet hızınızı ölçmek için çevrimiçi hız testleri kullanın ve bağlantınızın yeterli hızda olmaması durumunda internet servis sağlayıcınızla iletişime geçin.

2. Sunucu Durumunu Kontrol Edin​

Oyunun sunucularında geçici bir sorun olabilir:

• Epic Games Sunucu Durumu: Epic Games’in resmi destek sayfasından veya sosyal medya kanallarından sunucu durumu hakkında bilgi edinin. Sunucular bakımda olabilir veya geçici bir kesinti yaşıyor olabilir.
  • Üçüncü Taraf Siteler: Sunucu durumlarını takip eden DownDetector gibi siteleri kullanarak genel sunucu problemlerini görebilirsiniz.

3. Güvenlik ve Ağ Ayarlarını Kontrol Edin​

Bilgisayarınızdaki veya ağınızdaki bazı ayarlar Fortnite'ın internete erişimini engelliyor olabilir:

• Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Ayarlarını Kontrol Edin: Güvenlik duvarı ve antivirüs yazılımlarınız Fortnite'ı engelliyor olabilir. Bu tür yazılımlardan bir istisna ekleyerek oyunun bağlantı kurmasına izin verin.
  • Virtual Private Network (VPN) Kullanmıyorsanız: Eğer bir VPN kullanıyorsanız, VPN bağlantınızı devre dışı bırakarak oynamayı deneyin. VPN bazen bağlantıyı yavaşlatabilir veya sunucularla uyumsuzluklar yaratabilir.

4. DNS Ayarlarını Değiştirin​

DNS ayarlarını değiştirmek, bağlantı sorunlarını çözebilir:

• Google DNS veya OpenDNS Kullanın:
    • Google DNS:
      • Ana DNS: 8.8.8.8
      • Yedek DNS: 8.8.4.4
    • OpenDNS:
      • Ana DNS: 208.67.222.222
      • Yedek DNS: 208.67.220.220
  • DNS Değiştirme Adımları:
    • Ağ ayarlarınıza gidin ve mevcut DNS adreslerinizi yukarıdaki DNS adreslerle değiştirin. Sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.

5. Yazılım ve Sürücü Güncellemeleri​

Güncel olmayan yazılımlar ve sürücüler sorunlara yol açabilir:

• Oyun Güncellemeleri: Fortnite’ın en son güncellemelerinin ve yama dosyalarının yüklü olduğundan emin olun.
  • Sistem Güncellemeleri: İşletim sisteminizin ve ağ sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Özellikle ağ kartı sürücülerinizi kontrol etmeyi unutmayın.

6. Konsol veya PC Ayarlarını Yeniden Yapılandırın​

Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, cihaz ayarlarınızı gözden geçirin:

• Ağ Ayarlarını Sıfırlayın: Konsol veya bilgisayarınızda ağ ayarlarını sıfırlayın ve ardından yeniden yapılandırın. Bu adım, yanlış yapılandırılmış ayarları düzeltebilir.

7. Ekonomik Ağı (QoS) Düzenleyin​

Kaliteli Hizmet (QoS) ayarları, ağ trafiğinizde öncelik belirlemenizi sağlar:

• QoS Ayarlarını Yapın: Modem veya yönlendirici ayarlarına gidin ve Fortnite trafiğine öncelik tanıyacak şekilde QoS ayarlarını yapılandırın.

8. Destek Alın​

Eğer hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla yardım almak faydalı olabilir:

• Epic Games Destek İletişimi: Epic Games’in müşteri destek ekibiyle iletişime geçin ve sorunuzu detaylı bir şekilde açıklayın.
  • Topluluk Forumları: Fortnite forumları ve oyuncu topluluklarından daha önce benzer sorunları yaşamış oyuncuların çözümlerini inceleyebilirsiniz.
Bu adımlar, Fortnite "internet bağlantısı yok" hatasını aşmanıza yardımcı olabilir. Her adımı dikkatle uygulayarak ve gerekirse yardım alarak bu tür bağlantı problemlerini çözebilirsiniz. Oyunun keyfini kesintisiz bir şekilde çıkarmanız dileğiyle!

Anasayfa Üye ol Giriş yap