Yeni nesil Webmaster Forumuna hoş geldin

Sen de aramıza katıl!

Üye ol

Televizyon için Ücretsiz IPTV Uygulamaları ve Kurulum Rehberi

WebCode

ekip

En İyi Ücretsiz IPTV Uygulamaları​

Önce şu temel kavramı bir oturtalım. IPTV dediğimiz şey, aslında televizyon yayıncılığının internet kablosundan akmasıdır. Anten yok, çanak yok, yağmur yağdı sinyal gitti derdi yok.
Ancak burada kocaman bir parantez açmam lazım. İnsanlar genelde "IPTV" deyince bedava maç izlenen kaçak yayınları anlıyor. Hayır, bizim konuşacağımız şey "Oynatıcılar". Yani TV için IPTV uygulamaları, senin sahip olduğun yasal yayın listelerini (M3U linklerini) veya ücretsiz açık kaynak kanalları izlemeni sağlayan araçlardır.

IPTV Uygulamaları Nedir Ne İşe Yarar​

Google'ın sevdiği o net tanımı şuraya bir bırakalım, kafalar berraklaşsın:
IPTV Uygulamaları Nedir?
TV için IPTV uygulamaları
; televizyonunuzun işletim sistemi (Android, Tizen, WebOS) üzerinde çalışan, internet protokolü üzerinden gelen video akışlarını (canlı TV, film, dizi) çözerek ekrana yansıtan medya oynatıcılarıdır. Bu uygulamalar genellikle tek başlarına içerik sunmazlar; kullanıcının eklediği M3U uzantılı yayın listelerini veya Xtream Codes giriş bilgilerini kullanarak yayınları oynatır. Yani uygulama bir "DVD Oynatıcı", yayın listesi ise "DVD"nin kendisidir.
Şimdi bu ayrımı yaptığımıza göre, markette binlerce uygulama varken hangisinin senin televizyonuna ilaç gibi geleceğine bakalım. Çöp uygulamalarla televizyonunun hafızasını doldurmana gerek yok. Ben senin için en iyilerini eledim.

1. IPTV Smarters Pro Lite​

Eğer bu dünyada yeniysen, başlangıç noktan burası olmalı. IPTV Smarters, arayüzü en derli toplu, kullanımı en basit uygulamalardan biridir.
Neden bunu öneriyorum? Çünkü annem babam bile kullanabiliyor. Karmaşık menüler yok.
  • Özellikleri: Canlı TV, Filmler ve Diziler diye kategorileri otomatik ayırır. Ebeveyn kontrolü vardır (çocuklar yanlışlıkla uygunsuz içeriklere girmesin diye).
  • Hangi TV'ler: Android TV'lerin hepsinde, Samsung ve LG mağazalarında (bazen isim değiştirerek "Smarters Player Lite" olarak) bulunur.

2. TiviMate​

Bak, bu uygulama bir başka. Eğer Android tabanlı bir televizyonun varsa (Sony, Philips, Beko IPTV uygulaması arayanlar, Arçelik Android serileri vb.) TiviMate bu işin Ferrari'sidir.
Arayüzü o kadar modern ki, sanki resmi bir uydu alıcısı kullanıyormuşsun hissi verir. Kanal geçişleri yağ gibidir. Ücretsiz versiyonu işini görür ama tam performans için premium isteyebilir. Yine de ücretsiz hali bile rakiplerinin %90'ından iyidir.

3. SS IPTV​

Eğer televizyonun biraz eskiyse veya mağazasında çok seçenek yoksa, imdadına SS IPTV yetişir. Özellikle eski nesil Samsung IPTV uygulaması arayışlarında veya eski WebOS sürümlü LG IPTV uygulaması lazım olduğunda bu uygulama hayat kurtarır.
Arayüzü biraz 2010'lardan kalma gibi durabilir, kabul ediyorum. Ama "Çalışsın da nasıl görünürse görünsün" diyorsan, en kararlı çalışan, donma kasma yapmayan uygulamaların başında gelir. Tamamen ücretsizdir.

4. VLC Media Player​

Bilgisayarda yıllardır kullandığımız o turuncu dubayı biliyorsun değil mi? Hah, işte onun TV versiyonu da var. VLC, sadece video oynatmaz, aynı zamanda mükemmel bir IPTV oynatıcısıdır.
Özellikle flash bellekten film izlemeyi de seviyorsan, VLC ikisini bir arada yapan harika bir çözüm. Listeni at, oynatsın. Kodek derdi yok, "bu dosyayı açmam" nazı yok. Ne atsan yer.

5. Smart IPTV (SiPTV)​

Bunu listeye ekliyorum çünkü çok popüler ama küçük bir uyarım var. İlk kurulumda 7 gün ücretsiz deneme verir, sonra cüzi bir miktar (bir kereye mahsus) aktivasyon ücreti ister. Ama TV için IPTV uygulamaları arasında en stabil çalışanlardan biridir.
Özellikle LG ve Samsung kullanıcıları arasında bir efsanedir. MAC adresi ile uzaktan liste yükleme özelliği sayesinde, televizyonun kumandasıyla tek tek harf girmek zorunda kalmazsın. Bilgisayardan yükle, TV'de izle.

Markalara Göre IPTV Uygulama Kurulumu Rehberi​

Her yiğidin yoğurt yiyişi, her markanın da işletim sistemi farklı. "Benim televizyonum Beko, ben ne yapacağım?" diyorsan, gel markalara göre yol haritamızı çizelim.

Android TV Kullananlar (Sony, Philips, TCL, Vestel, Beko ve Arçelik'in Yeni Modelleri)​

Sizler şanslı azınlıksınız. Google Play Store elinizin altında.
  1. TV'den Google Play Store'u aç.
  2. Arama kısmına "IPTV Smarters" veya "TiviMate" yaz.
  3. "Yükle" butonuna bas.
  4. Bu kadar. Android dünyası özgürlüktür.

Samsung (Tizen OS) ve LG (WebOS) Kullananlar​

Sizin işler biraz daha "kapalı devre". Bu markalar her uygulamayı mağazaya almaz.
  1. Samsung IPTV uygulaması için "Apps" mağazasına gir.
  2. Arama kısmına "Smarters Player", "IBO Player" veya "Set IPTV" yaz. (Samsung bazen Smart IPTV'yi mağazadan kaldırır, alternatiflere yönel).
  3. LG IPTV uygulaması için "LG Content Store"a gir. Orada "SS IPTV" veya "Duplex Play" (ücretli olabilir) seçeneklerini göreceksin.

Eski Nesil Smart TV'si Olanlar (Uygulama Yüklenmeyenler)​

Televizyonun "Smart" ama marketi yok mu? Veya çok mu yavaş? Üzülme, televizyonu çöpe atmayacağız.
Küçük bir "TV Box" (Xiaomi Mi Box gibi) veya "TV Stick" alarak televizyonunu en son model Android TV'ye çevirebilirsin. İnan bana, televizyonun kendi işletim sistemiyle boğuşmaktan çok daha iyidir. Bu cihazlara yukarıda saydığım tüm ücretsiz iptv uygulamaları saniyeler içinde kurulur.

M3U Listesi ve Kurulumun Püf Noktaları​

Uygulamayı indirdin, açtın. Karşın simsiyah bir ekran çıktı veya sana "Add Playlist" dedi. Sakın panik yapma. Demin bahsetmiştim ya, bu bir DVD oynatıcı. Şimdi içine DVD'yi takacağız.
Genelde iptv uygulama kurulumu aşamasında üç yöntem kullanılır:
  1. M3U URL ile Yükleme: Servis sağlayıcının sana verdiği uzun linki uygulamaya yapıştırırsın. (Kumandayla yazmak işkencedir, kopyala yapıştır yapabileceğin yöntemleri seç).
  2. Xtream Codes API: Bu en kolayıdır. Sana bir Kullanıcı Adı, Şifre ve URL verirler. Kutucuklara bunları girersin, uygulama arka planda listeyi çeker. En temiz yöntem budur.
  3. MAC Adresi ile Yükleme: Uygulama sana ekranda bir "MAC Address" kodu verir (Örn: 00:1A:79...). Sen bilgisayardan uygulamanın web sitesine gidersin, bu kodu ve linkini oraya yazarsın. Televizyonu kapatıp açtığında kanallar gelmiş olur.

Güvenlik ve Hukuki Boyut Başın Ağrımasın​

Bak burası çok önemli. Bir dost tavsiyesi olarak kulağına küpe yap.
İnternette "Bedava IPTV Linkleri", "Şifresiz Maç İzle" diye dolaşan binlerce site var. Ücretsiz iptv uygulamaları kullanmak yasaldır, bunda hiçbir sorun yok. VLC kullanmak suç değildir. Ancak bu uygulamaların içine telif hakkı korunan içerikleri (lig maçları, vizyon filmleri) kaçak yollarla izleten listeleri yüklersen, yasal sorumluluk altına girersin.
Ayrıca bu bedava dağıtılan listeler genellikle virüs yuvasıdır veya verilerini toplamak ister. Benim önerim; ya yasal platformların sunduğu IP tabanlı yayınları izle ya da "Free-to-air" dediğimiz, dünyanın her yerindeki şifresiz yerel kanalları (github üzerinde legal listeler var) izlemek için kullan.

Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri​

• "Yayın sürekli donuyor, takılıyor": Suçu hemen uygulamaya atma. Genelde sorun internet hızında değil, "ping" süresindedir veya yüklediğin listenin sunucusu kötüdür. Modemi kapatıp açmak, TV'yi Wi-Fi yerine kabloyla bağlamak (bu altın kuraldır) sorunu genelde çözer.
  • "Ses var görüntü yok": Bu genelde kodek hatasıdır. Uygulamanın ayarlarından "Decoder" seçeneğini "Hardware"den "Software"e (veya tam tersi) çevir.
  • "Kanal listesi yüklenmiyor": Liste linkin çok uzun veya bozuk olabilir. Linki bir kısaltma servisiyle (bit.ly gibi) kısaltıp girmeyi dene.
Teknoloji, hayatı zorlaştırmak için değil, o koltuğa oturduğunda keyif alman için var. Doğru iptv uygulamaları ile televizyonun sadece bir ekran olmaktan çıkıp, tüm dünyaya açılan bir pencereye dönüşebilir.
Samsung'un, LG'nin veya Beko'nun kendi sınırlı dünyasına hapsolmak zorunda değilsin. Yukarıda saydığım TiviMate veya Smarters gibi araçlarla kontrolü eline al.
Şimdi kumandayı eline al, mağazaya gir ve bu uygulamalardan birini dene. Kurulumda takılırsan veya "Hangi listeyi bulacağım?" diye düşünürsen, internet derya deniz, ama pusulan her zaman güvenlik ve kalite olsun.

Anasayfa Üye ol Giriş yap