Yeni nesil Webmaster Forumuna hoş geldin

Sen de aramıza katıl!

Üye ol

"Windows Açılırken Donuyor!": Sorunu Çözme Rehberi

El Rocky

ekip

"Windows Açılırken Donuyor!": Sorunu Çözme Rehberi​

1731262708082.png

Bugünün bilgisayarları bizim neredeyse sağ kolumuz olmuş durumda. Sabah bilgisayarınızı açtınız, kahvenizi aldınız ve "Bugün de işler hallolacak!" dediniz. Ama bir anda... Windows ekranı açılıyor ve bir türlü ilerleyemiyor! Ekranda sadece dönen bir çember ya da Windows logosu var ve bilgisayarınız donmuş gibi görünüyor. İşte bu tür durumlar sinir bozucu olsa da, genellikle çözülebilecek sorunlardır. Hadi, Windows açılışında donuyor sorunu çözmek için yapabileceklerimize bir b

Adım 1: Sorunun Kaynağını Anlam​

Öncelikle panik yok! Bu durum ayrıntılarının bir sorunu ve birçok nedeni olabilir. Bilgisayarın açılma sürecinin donmasına neden olan birkaç temel faktör vardır. bunlardan bazıları:

1. Yazılım Çakışmaları :
  2. Sürücü Sorunları : Donanımlar
  3. Sistem Güncellemeleri :
  4. Virüs veya Kötü Amaçlı Yazılım: B
  5. Donanım Arızaları : Özellikle sab
Sorunun çözülebilmesi, çözüm yollarımızı daha doğru bir şekilde seçmemize yardımcı olacaktır. Şimdi, farklı çözümlerle devam edelim.

Adım 2: Güvenli Mod ile Başlatın​

İlk önerimiz, bilgisayarınızı Güvenli Mod ile açmayı denemek. Güvenli Mod, bilgisayarın sadece temel sistem dosyalarını ve bunlarla açılmasını sağlar. Bu sayede sorunlu bir yazılım veya sürücü varsa tespit edilebilir.

Güvenli Mod'a Nasıl Girilir?​

1. bilgisayarda açılış ve açılış ekranı görünmeden önce F8 veya Shift + F8 tuşlarına basın.
  2. "Sorun Gider" veya "Gelişmiş Seçenekler" menüsüne ulaştığınızda, "Güvenli Mod" seçeneğini seçin.
Bilgisayarın Güvenli Mod'da açılmışsa, muhtemelen sorun bir yazılım veya sürücüyle ilgilidir. Güvenli Mod açıkken pencereleri yapabilirsiniz:

• Yeni Yüklenen Programları Kaldırın : Son zamanlarda yüklediğiniz yazılımlardan şüphelenirseniz, bunları kaldırabilirsiniz.
  • Sürücü Güncellemelerini Kontrol Edin : Aygıt Yöneticisi'ni açarak sürücülerinizi güncellemeyi deneyin.
Güvenli Mod'da bile donuyorsa, sorun büyük özelliklerde donanım üretebilir.

Adım 3: BIOS Ayarlarını Kontrol Edin​

Güvenli Mod işletimi kesilirse veya bilgisayarınız açılmıyorsa, bir sonraki durak BIOS işletim sisteminin kontrol edilmesi olacaktır. BIOS, yazılımlarda ilk çalıştırılan yazılım ve donanımla i

BI​

bilgisayarını sunarken genellikle Sil , **FF2 veyaEsc tuşu

• Boot (Açılış) Sıralaması : Bilgis
  • Donanım Testleri : Bazı BIOS menülerinde, RAM ve disk testleri yapılabilir. Bunları çalıştırarak, donanımınızın sağlıklı olup olmadığını görebilirsiniz.
Eğer BIOS'ta bir hata oluşursa, ayarlar varsayılana döndürmeyi (varsayılana geri yükleme) şemasını verir.

Adım 4: Sistem Onarım Seçeneklerini Deneyin​

Sorun hala devam ediyorsa, Windows'un kendi sistem onarım araçlarını kullanma hatası. Bilgisayarınızı onarmak için Windows medyasına (USB veya DVD) ihtiyacınız olabilir. Yükleme medyanız yoksa, başka bir bilgisayarda bu medyayı oluşturabilirsiniz.

Sistem Onarım Araçları Nelerdir?​

1. Başlangıç Onarma : Bu araç, açma parçalarını otomatik olarak bulur ve onarır.
  2. Sistem Geri Yükleme : Bilgisayarınızın daha önce sorunsuz bir şekilde bir tarihin geri aktarılmasını sağlar.
  3. İstemi (CMD) : Komut satırını kullanarak bazı komutlarla ( örneğin, `sfcsfc /scannow) sistem tarafından k

A​

Windows'un açılmasına izin verilmemesine neden olan en yaygın sorunlardan biri de disk hatalarıdir.

Disk Hatalarını Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?​

1. Güvenli Mod'a veya komut istemlerine ulaşabilirseniz, chkdsk /fdiskinizdeki hataları tarayarak çalıştırabilirsiniz.
  2. Tarama tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

Adım 6: Güncellemeleri ve Sürücüleri Yenileyin​

Windows güncellemeleri eksik veya yarım kalmışsa, bu durum açılmamaya neden olabilir. Güvenli Mod'a geçiş güncellemelerini kontrol etmek işe yarayabilir.

Güncellemeleri Nasıl Yaparsınız?​

1. Güvenli Mod'da Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik menüsüne geçiş.
  2. Tüm güncellemelerin yüklü olduğundan emin olun.
  3. Ayrıca ekran kartı, ağ adaptörü gibi donanımların sürücülerini güncelleyerek uyumsuzluk problemlerini çözebilirsiniz.

Adım 7: Bilgisayarınızı Yeniden Kurun​

Tüm bu değişiklikler işe yaramazsa, en son çözüm olarak Windows'u yeniden yükleme yapılabilir. Elbette, bu işlemi yapmadan önce önemli dosyalarınızın yedeğini almayı unutmayın!

Windows'u Yeniden Yükleme İşlemi​

Windows'unuzu yeniden yüklemek için:

1. Yükleme medyasını kullanarak bilgisayarınızı başlatın.
  2. Yeniden yükleme seçeneğini temiz bir kurulum yapın.
Bu işlemin ardından bilgisayarınızın fabrika ayarlarına döner ve büyük olasılıkla açılma sorunları çözülür.

Sonuç: Panik Yok, Çözüm Çok!​

Windows açılıyor diye tüm günü üzülerek ayakta durmak zorunda değilsiniz. Bu yazıda sıraladığımız adımların tek değişiklikleri sorununuzu büyük ihtimalle çözebilirsiniz. İlk olarak sorun göstergesini belirleme ve daha sonra adım adım çözüm sorunları hatası. Eğer tüm bu adımlar işe yaramazsa, profesyonel bir teknik destek almak da son bakım olarak değerlendirilebilir.

Unutmayın, bilgisayarınız bazen sıkışık oyunlar oynayabilir, bu problemler geçici olarak çözülebilir. Şimdi derin bir alın nefes, kahvenizi yudumlayın ve sistematik olarak yeniden can vermek için kolları sıvayın!

Ekli dosyalar

• 1731262598771.png
    1731262598771.png
    59.6 KB · Görüntüleme: 0
Anasayfa Üye ol Giriş yap