Windows Eksik Dosya Hatası Nasıl Düzeltilir?

Merhaba sevgili teknoloji sever dostlarım! Windows işletim sistemi bazen bize beklenmedik sürprizler yapabilir. Tam işlerimizi yoluna koymuş, bilgisayarımızda huzurla çalışırken birdenbire ekranda beliren “Eksik Dosya Hatası” moralimizi bozabilir. Ama hiç merak etmeyin, çünkü bugün bu hatanın nasıl giderileceğini eğlenceli ve adım adım bir rehber eşliğinde inceleyeceğiz. Hazırlanın, teknoloji dünyasında birlikte bir keşfe çıkıyoruz! İlk Adım: Bilgisayarı Yeniden Başlat
İlk işimiz, klasik ama çoğunlukla etkili bir yöntem: Bilgisayarı yeniden başlatmak. Sisteminizin yeniden başlatılması, geçici hataların çözülmesini sağlayabilir çünkü çoğu zaman bellek veya geçici dosyalarda oluşan küçük bir takılma bu hatanın sebebi olabilir. Yeniden başlatmanın sihirli etkisini sakın küçümsemeyin!Adım 2: Windows Güncellemelerini Kontrol Et
Eksik dosya hatalarının bazen güncel olmayan işletim sistemlerinden kaynaklandığını biliyor muydunuz? Windows’un en güncel sürümünü kullandığınızdan emin olmak için Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update’e gidin ve “Güncellemeleri Kontrol Et” seçeneğine tıklayın. Güncellemeler varsa, mutlaka yükleyin. Belki de sistem güncellemeleri, eksik dosyaları yerine koymanın en iyi yoludur!Adım 3: Sistem Dosya Denetleyicisi (SFC) Çalıştırın
Sistem Dosya Denetleyicisi (SFC), Windows’un eksik veya bozuk sistem dosyalarını tarayan ve otomatik olarak düzeltebilen dahili bir araçtır. Komut İstemi’ni (CMD) yönetici olarak açın ve sfc /scannow komutunu yazıp Enter’a basın. Tarama birkaç dakika sürebilir, bu nedenle sabırlı olun. İşlem tamamlandığında, hatayı düzeltip düzeltmediğini görmek için bilgisayarınızı tekrar başlatın.Adım 4: Dağıtım Görüntü Servisi ve Yönetimi (DISM) Aracı Kullanın
DISM, Windows görüntüsündeki hataları onarabilir ve eksik dosya hatalarını düzeltebilir. Komut İstemi’ni yönetici olarak açın ve aşağıdaki komutları sırasıyla çalıştırın:DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Bu komutlar, sistemi tarayarak olası sorunları onaracaktır. İşlem biraz zaman alabilir ama sonunda sisteminizde eksik olan dosyaları yeniden yapılandırabilir.