Yeni nesil Webmaster Forumuna hoş geldin

Sen de aramıza katıl!

Üye ol

TryHackMe Nedir?

El Rocky

ekip
TRYHACKME
1725873265649.png
KURULUŞ:
TryHackMe, 2018 yılında Ben Spring ve Ashu Savani tarafından kuruldu. Siber güvenlik eğitiminin karmaşık ve erişilmesi zor olduğunu fark eden kurucular, bu alandaki eğitim süreçlerini daha anlaşılır ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçladılar. Ben Spring, siber güvenlikte kendini geliştirmek isteyen bireylerin daha pratik bir eğitim platformuna ihtiyaç duyduğunu gözlemledi. Ashu Savani ise teknik becerilerini bu projeye uygulayarak platformun teknik altyapısını oluşturdu.

KURULUŞ AMACI:
Kurucular, hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için siber güvenliği öğrenmeyi eğlenceli ve interaktif hale getirmek istediler. Bu amaçla, kullanıcıların teorik bilgiye boğulmadan, gerçek dünya senaryoları ve bulmaca tabanlı görevlerle pratik yapabilecekleri bir platform oluşturdu. TryHackMe, siber güvenlik eğitiminin her seviyedeki kişiye hitap etmesini ve karmaşık konseptlerin adım adım öğrenilmesini sağlamayı hedefledi.

PLATFORM İŞLEYİŞİ:
TryHackMe, siber güvenlik alanında öğrenim görmek isteyenlere yönelik bir eğitim platformudur. Kullanıcılar, platformdaki "odalar" (rooms) aracılığıyla belirli bir konuya odaklanan interaktif eğitim materyalleriyle çalışırlar. Her oda, belirli bir siber güvenlik konusu veya becerisi üzerine kurulmuş eğitimler ve pratik görevler içerir. Platformda, saldırı tekniklerinden savunma stratejilerine kadar geniş bir yelpazede içerikler sunulur. Kullanıcılar, sanal makineler aracılığıyla ellerini kirleterek gerçek sistemlerde siber güvenlik açıklarını tespit eder ve problemleri çözmeye çalışırlar. Ayrıca, CTF (Bayrağı Ele Geçirme) etkinlikleri ve yarışmaları düzenlenir.

GÜNÜMÜZ:
Günümüzde TryHackMe, dünya genelinde binlerce kullanıcıya eğitim sunan popüler bir siber güvenlik platformudur. Yeni başlayanlardan deneyimli uzmanlara kadar geniş bir kitleye hitap eden TryHackMe, siber güvenlik kariyerine adım atmak isteyenlere pratik ve uygulamalı öğrenme fırsatları sunar. Şirketler de platformu çalışanlarının eğitiminde ve becerilerini geliştirmesinde kullanmaktadır.

Son düzenleme:
Anasayfa Üye ol Giriş yap