Yeni nesil Webmaster Forumuna hoş geldin

Sen de aramıza katıl!

Üye ol

Ücretsiz Windows 10 ve Windows 11 Lisans Nasıl Alınır?

WebCode

ekip
Günümüzde birçok kullanıcı Windows 10 ve Windows 11’i ücretsiz olarak kullanmanın yollarını arıyor. Ancak, lisans anahtarlarını yasa dışı bir şekilde elde etmek yasal sorunlara neden olabilir. Bu rehberde, yasal yollarla ve güvenli bir şekilde ücretsiz Windows 10 lisansı ve ücretsiz Windows 11 lisansı edinmenin en etkili yöntemlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Windows 10 ve Windows 11’i Ücretsiz Kullanmanın Yolları​

Microsoft, bazı durumlarda kullanıcıların Windows işletim sistemlerini deneme veya belirli özelliklerle ücretsiz olarak kullanmasına olanak tanır. İşte ücretsiz Windows lisans almanın birkaç yasal yolu:

1. Windows 10 ve Windows 11 Deneme Sürümünü Kullanın​

Microsoft, işletim sistemini test etmek isteyen kullanıcılar için 90 günlük deneme sürümü sunmaktadır. Bu, özellikle iş ve eğitim projeleri için idealdir.

Windows 10 ve Windows 11 Deneme Sürümü İndirme Adımları:​

• Adım 1: Resmi Microsoft Evaluation Center’a gidin: Windows Enterprise Evaluation.
  • Adım 2: Windows 10 veya Windows 11 Enterprise sürümünü seçin ve "Download Now" butonuna tıklayın.
  • Adım 3: Microsoft hesabınızla oturum açın ve gerekli bilgileri doldurun.
  • Adım 4: 90 günlük deneme sürümünü indirin ve kurulum talimatlarını izleyin.
Bu yöntemle Windows’un tüm özelliklerini 90 gün boyunca deneyebilirsiniz. Süre sonunda bir lisans satın almanız veya deneme süresini tekrar başlatmanız gerekebilir.

2. Microsoft Insider Programı’na Katılın​

Microsoft Insider Programı, yeni güncellemeleri herkesten önce test etme imkanı tanıyan ücretsiz bir platformdur. Insider olarak, Windows’un geliştirme aşamasındaki sürümlerini deneyebilir ve lisans ücreti ödemeden kullanabilirsiniz. Ancak, bu sürümler bazen stabil olmayabilir, bu yüzden kişisel veya iş bilgisayarında değil, test amaçlı bir cihazda kullanılması tavsiye edilir.

Microsoft Insider Programı’na Katılma Adımları:​

• Adım 1: Microsoft Insider Programı Sayfasına gidin.
  • Adım 2: Microsoft hesabınızla programa kaydolun.
  • Adım 3: Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Insider Programı’na giderek Insider güncellemelerini etkinleştirin.
Bu program sayesinde yeni özellikleri herkesten önce test edebilir ve Windows’u ücretsiz kullanabilirsiniz.

3. Dijital Lisans ile Ücretsiz Windows 10 Yükseltmesi​

Eğer Windows 7 veya Windows 8 lisansınız varsa, Microsoft, cihazınızı ücretsiz Windows 10 lisansı ile yükseltmenize izin vermektedir. Bu program resmi olarak sona ermiş olsa da, hala birçok kullanıcı bu yöntemi kullanarak Windows 10’a yükseltebilmektedir.

Dijital Lisans ile Windows 10’a Yükseltme Adımları:​

• Adım 1: Bilgisayarınızda orijinal Windows 7 veya Windows 8 kurulu olduğundan emin olun.
  • Adım 2: Windows 10 İndirme Sayfasına gidin.
  • Adım 3: Medya Oluşturma Aracı’nı indirerek Windows 10’u yükseltin.
Bu yöntemle bilgisayarınız dijital lisansla aktif hale gelecek ve ücretsiz olarak Windows 10 kullanabileceksiniz.

4. Windows 10 ve Windows 11 Pro Lisansı İçin Eğitim Kurumlarından Yararlanın​

Bazı üniversiteler ve eğitim kurumları, öğrencilerine ücretsiz veya indirimli Windows 10 ve Windows 11 Pro lisansları sağlar. Eğer öğrenciyseniz veya bir eğitim kurumuna bağlıysanız, bu fırsatları değerlendirerek ücretsiz Windows lisansına sahip olabilirsiniz.

Öğrenciler için Ücretsiz Windows Lisansı Nasıl Alınır?​

• Adım 1: Okulunuzun veya üniversitenizin yazılım sağlama platformuna gidin (örneğin, OnTheHub gibi).
  • Adım 2: Üye olarak veya öğrenci bilgilerinizi girerek ücretsiz veya indirimli lisans seçeneklerine ulaşabilirsiniz.
Bu yöntemle, eğitim süreciniz boyunca Windows 10 veya Windows 11 Pro’yu ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)​

Ücretsiz Windows 10 veya Windows 11 Kullanmak Güvenli mi?​

Evet, yukarıdaki yasal yöntemlerle elde edilen Windows sürümleri güvenlidir. Microsoft’un sağladığı bu ücretsiz seçenekler, lisanslama sürecine tamamen uygundur.

Lisans Anahtarımı Nereden Bulabilirim?​

Eğer daha önce bir lisans satın aldıysanız veya cihazınızla birlikte geldiyse, lisans anahtarınızı “Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Etkinleştirme” bölümünden bulabilirsiniz. Ayrıca, Microsoft Hesap Sayfası üzerinden de lisans durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

Insider Sürümü Stabil mi?​

Insider sürümleri geliştirici ve test amaçlı olduğu için bazı hatalar ve stabilite sorunları yaşanabilir. Bu nedenle önemli işler için kullanılması önerilmez.

Ücretsiz Windows 10 ve Windows 11 kullanmak isteyenler için yasal yollar mevcuttur. Microsoft’un sunduğu deneme sürümleri, Insider programı ve eğitim kurumları aracılığıyla sağlanan lisanslar sayesinde güvenle Windows kullanabilirsiniz. Ücretsiz Windows lisansı edinmenin bu yollarını takip ederek, işletim sisteminizin güvenli ve güncel kalmasını sağlayabilirsiniz.

Anasayfa Üye ol Giriş yap